tisdag 11 januari 2011

Konvent

Idag hade vi konvent för Jensens gymnasium och måste säga att det gick bra. Det var ungefär 120 elever som skulle deltaga idag men det var ungefär 50 stycken som kom. Vi hade räknat med bortfall men inte så många. Nu blev dagen bra i alla fall men är ju trist när det blir så.

Först var det två föreläsningar, en om fysisk aktivitet och den andra om kost. Efter de fick dom hålla på med fysisk aktivitet och dom fick välja mellan fyra olika, boxning, innebandy, pilates och cirkelträning.
Eleverna gjorde säkert sist bästa men det var skrämmande att se hur grymt otränade dom var. Många av dom rör sig säkerligen inte mycket. Jag var med i innebandy gänget och vi lät eleverna värma upp med 3 varv runt löparbanan, som är 200 meter. Dom flesta av dom var helt slut efter 1 (!) varv men dom fick allt ta sig runt dom andra två också och det var tydligt hur trötta dom var efter bara 600 meter. En killes kommentar var: Shit vad jobbigt, var ju som att springa en halvmaraton!
Ja vad säger man....
Lite senare fick dom spela matcher mot småmål, 3 personer i varje lag och matcherna varade i 2 minuter och även då var det tydligt hur trötta dom var. När vi sen avslutade hela träningspasset med idioten blev vi inte populära.
Man blir ju faktiskt mörkrädd när man ser hur det ser ut i dag för jag tror inte att de här gymnasiet är något undantag. Vi pratade med deras idrottslärare och han berättade att dom har idrott en gång i veckan i 2 timmar men att dom inte ens orkar dom 2 timmarna så lektionerna brukar bli ungefär 1.5 timmar.
Det är jätte tråkigt att idrott är ett ämne som tas bort i skolan för det är uppenbart att dom verkligen behöver de.

Nu ska dom här eleverna ha cred för att dom kom idag, var ju som sagt många som inte dök upp.

Det verkade i alla fall som att dom var nöjda med dagen, enligt utvärderingarna vi gjorde och vi lärde oss en hel del. Det var ett bra genrep för oss inför dom andra större konventen vi kommer ha under våren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar