måndag 25 oktober 2010

Puhh

Jobbigt att ha testvecka :)
Idag på förmiddagen gjorde vi två tester (man fick välja att bara göra ett test om man ville men några "galningar" valde att göra båda). Vi började med cooper-testet, jag valde att inte springa de utan var då testledare. Några var grymt duktiga (märks att vi går på en idrottsskola). Cooper-testet innebär att man springer 3000 meter på tid där man mäter puls och ansträngningsskala. Bästa killen sprang på 10:56 och bästa tjejen på 11:02, riktigt bra måste jag säga! Snabbare än 4 minuter per kilometer.
Direkt efteråt gick vi över till nästa test som var beep-testet. Det innebär att man springer mellan två koner som står 20 meter i från varandra, springer alltså 20 meter, vänder och springer tillbaka 20 meter. Man måste hinna fram till linjen/konan innan ett ljud hörs och man springer progressivt. På första nivån så har man 9 sekunder på sig att springa 20 meter och sen går det snabbare och snabbare. Nivå 1 innebär inte att man bara springer en gång och sen går man över till nivå 2 utan det är flera gånger per nivå innan man går vidare till nästa (nivå 1 innebär att man springer 20 meter 9 gånger och har man klarat de så går man vidare till nivå 2 och springer då ytterligare 20 meter 9 gånger och sen vidare till nivå 3, osv osv).
För mig gick det inge bra idag på beep-testet, var inte min dag helt enkelt men då kan det ju bara gå bättre nästa gång.

Efter lunch hade vi lite teori, gick igenom energigivande processer och sen körde vi ett corepass som avslutning på dagen. Bra dag men nu är jag trött :)
Gäller att ladda om för morgondagen då vi ska göra nya tester :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar